Dizaina domāšanas veicināšana kompozītmateriālu izveidē dizainā un tehnoloģijās 5.klasē - Perro, Liene (Latvijas Universitāte, 2024)
Diplomdarba pētījuma tēma ir aktualizēt, sekmēt un izpētīt iespējas ”dizaina domāšanas veicināšana kompozītmateriālu izveidē dizains un tehnoloģijas stundās 5.klasē”. Šī pētījuma mērķis ir sekmēt dizaina domāšanas attīstību kompozītmateriālu izveidē, koncentrējoties uz 5. klašu skolēniem. Darba galvenais uzdevums ir izpētīt, kā dizains un tehnoloģijas stundās var veicināt dizaina domāšanas prasmes, īpaši attiecībā uz kompozītmateriālu izmantošanu. Izstrādātais tematiskais plāns aprobēts X vidusskolas septiņās 5.klasēs.

The topic of the thesis research is to actualize, promote and explore the possibilities of "encouraging design thinking in the creation of composite materials in design and technology classes in the 5th grade". The purpose of this study is to promote the development of design thinking in the creation of composite materials, focusing on 5th grade students. The main task of the work is to investigate how design and technology in the classroom can promote design thinking skills, especially regarding the use of composite materials. The developed thematic plan was approved in seven 5th grades of X secondary school.
Promotion of design thinking in the creation of composite materials in design and technology in the 5th grade
Keywords: Izglītības zinātnes; dizaina domāšana; kompozītmateriāli; izglītība; tehnoloģijas; 5. klase