Angļu valoda kā Lingua Franca biznesa komunikācijā - Proboks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2014)
Šo bakalaura tēžu tēma ir "Angļu valoda kā lingua franca biznesa komunikācijā". Termins "Angļu valoda kā lingua franca tiek lietots kad tiek minēta komunikācija angļu valodā starp cilvēkiem kuri runā atšķirīgās primārajās valodās. Patlaban angļu valoda ir lingua franca biznesa komunikācijā. Šo bakalaura tēžu mērķis ir noskaidrot kurā biznesa komunikācijas veidā - biznesa vēstulēs vai biznesa e-pastos biežāk atrodamas angļu valodas kā lingua franca pazīmes. Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, tika pielietotas 2 pētījuma metodes: sekundārā pētniecība, kura tika pielietota teorētiskajā daļā, un salīdzinošā analīze, kura tika pielietota praktiskajā daļā. Pētījuma rezultāti liecina, ka angļu valodas kā lingua franca pazīmes ir biežāk atrodamas biznesa e-pastos. Pētījuma mērķis tika sasniegts, un hipotēze tika apstiprināta.

The theme of this bachelor thesis is 'English as a lingua franca in business communication'. The term 'English as a lingua franca' is used when referring to communication in the English language between people who speak different primary languages. English is currently the lingua franca of business communication. The purpose of this bachelor thesis is to discover in which type of business communication - business letters or business emails, the features of English lingua franca are present more frequently. To achieve the goal, two research methods were used: library research, which was used for the theoretical part, and comparative analysis, which was used for the practical part. The results of the research show that features of English as a lingua franca are more frequently found in business emails. The goal of the research was achieved, and hypothesis was deemed as valid.
English as Lingua Franca in Business Communication
Keywords: Valodniecība