Inovācijas jauna produkta attīstīšanai un virzīšanai starptautiskā tirgū - Dziļuma, Elza (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarba mērķis ir izpētīt inovāciju nozīmi jaunu produktu izveidei, to sniegtās iespējas un tā procesa posmu secību, kā arī sniegtās atbalsta iespējas Latvijas uzņēmumiem, kuri vēlas izstrādāt jaunus produktus. Autora veiktais pētījums ietver 6 ekspertu intervijas par inovāciju situāciju Latvijā un attīstības kavējošajiem faktoriem. Darbā ir ietverta informācija par inovāciju jomā esošo uzņēmumu skaitu, investīcijām inovācijās, attīstības tendencēm un cēloņiem. Atklāti galvenie Latvijas uzņēmumu kavējošie faktori inovatīvu produktu izstrādē un to radītās sekas.

The aim of the Diploma is to explore the importance of innovation in new product development, opportunities and the process sequence, as well as provided support for Latvian enterprises to develop new products. Author study includes 6 expert interviews about the Situation of innovation in Latvia and development hindering factor. The paper contains information on the innovation of the number of companies investing in innovation, trends and causes. Discovered the main hampering factors of development of Latvian enterprises in developing innovative products and the consequences.
Innovation as New Product Development and Promotion in International Market
Keywords: Ekonomika; inovācija; jauns produkts; attīstība; komercializēšana