SIA „Rīgas 1.valodu skola” finanšu analīze - Polis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba tēma ir SIA "Rīgas 1. valodu skola" finanšu analīze. Diplomdarba mērķis ir vispusīgi novērtēt SIA "Rīgas 1. valodu skola" finansiālo stāvokli, izmantojot gan publiski pieejamos gada pārskatu datus, gan autora rīcībā nonākušo uzľēmuma iekšējo informāciju, kā arī izstrādāt priekšlikumus turpmākai uzľēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Diplomdarbā ir sīki analizēti SIA "Rīgas 1. valodu skola" 2012. un 2013. gada budţeti, pievēršot uzmanību ieľēmumu un izdevumu izmaiľām pa mēnešiem. Šāda analīze sniedz plašāku ieskatu uzľēmuma darbībā un papildina finanšu analīzes novērtējumu. Finanšu analīzes koeficientu rezultāti norāda uz efektīvu uzľēmuma līdzekļu izmantošanu, tomēr arī uz nepietiekamu rentabilitāti un nestabilu maksātspēju. Diplomdarbs sastāv no 5 nodaļām, kopējais lappušu skaits ir 73. Darbā ievietotas 11 tabulas, 24 attēli, 21 formula un pievienoti 4 pielikumi. Izpētē tika izmantoti 16 literatūras avoti. Atslēgvārdi: analīze, budţets, koeficients Darbs bloķēts saskaņā "Rīgas 1. valodu skola" direktores D.Zepas pieprasījumu, jo bez skolas piekrišanas tikuši izmantoti konfidenciāli dati.

The theme of diploma work is Ltd. "Rīgas 1. valodu skola" finansial analysis. The purpose of this work is to to assess the financial situation of Ltd. "Rīgas 1. valodu skola" not only using the data of publicly accessible annual reports, but also authors collected companies internal information to develop proposals to improve further companies financial situation. In diploma work there is in detail analysed Ltd. "Rīgas 1. valodu skola" budgets for years 2012 and 2013, focusing on revenue and expenditure changes over the months. This analysis provides further insight into the company's activities and complements financial analysis assessment. Results of financial analysis quotients shows effective use of company resourses, but also the lack of profitability and solvency stability issues. Diploma work consists of five chapters, total of 73 pages. It includes 11 tables, 24 pictures, 21 formula, and the work is accompanied by four attachments. There are 16 informational sources used in the research. Keywords: analysis, budget, quotient Fulltext access blocked by request from the director of "Rīgas 1. valodu skola" D. Zepa, due unautorized usage of the confidential data.
Ltd „Rīgas 1.valodu skola” finansial analysis
Keywords: Ekonomika