Probācijas uzraudzības izpilde un prakse Latvijā un citās valstīs - Liukiša, Liene (Latvijas Universitāte, 2017)
Pēc kriminālsoda - probācijas uzraudzība - ieviešanas, ievērojami paplašinājies Valsts probācijas dienesta darba apjoms. Diemžēl pēc jaunā kriminālsoda ieviešanas, izkristalizējušas vairākas problēmas tiesu praksē, normatīvajos aktos un izpildes gaitā. Maģistra darba izstrādāšanas mērķis un uzdevums ir analizēt probācijas uzraudzības izpildi un praksi Latvijā un ārvalstīs, veikt uzraudzības funkciju salīdzināšanu starp valstīm, kā arī noskaidrot Valsts probācijas dienesta klientu viedokli par uzraudzības kvalitāti. Pētījuma rezultātā ir apkopoti dati par probācijas uzraudzības izpildes gaitu gan Latvijā, gan ārvalstīs, veikta statistisko datu analīze Valsts probācijas dienestā, kā arī noskaidrots probācijas klientu viedoklis par Valsts probācijas dienestu funkciju realizēšanas kvalitāti.

After introducing new criminal penalty called “probation supervision”, workload of Probation Service of Latvia has greatly expanded. Unfortunately, introduction of a new criminal penalty, has shown a number of problems in case law, regulation and in practise. The aims and objectives of this thesis is to analyse the performance of probation supervision in practise at Latvia and abroad, also making comparison between the countries, as well as clarifying the probation client’s views on the quality of supervision. In result of this study, the author has collected data on probation supervision in Latvia and abroad, as well has established a probation client's views on supervision quality by Probation Service of Latvia.
Pprobation supervision and practise in Latvia and in other countries
Keywords: Juridiskā zinātne; probācijas uzraudzība; uzraudzība ārvalstīs; riska novērtēšana; uzraudzības kvalitāte; darbs ar notiesātā kognitīvajiem deficītiem praksē