Bankrota un uzņēmuma likvidēšanas vadīšana - Lauska, Veronika (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba autore ir Veronika Lauska, tā tēma ir „Bankrota un uzņēmuma likvidēšanas vadīšana”. Darba mērķis ir iepazīties ar uzņēmumu bankrota izrasojošiem faktoriem, praktiski apskatīt tos uz konkrēta uzņēmuma piemēra, un noteikt priekšlikumus uzņēmējdarbības atvieglošanai (tai skaitā uzņēmuma bankrota un likvidācijas procesam). Mērķa sasniegšanai galvenie veicamie uzdevumi ir: maksātnespējas un bankrota būtības vispārīgais apraksts; uzņēmumu bankrotu izrasojošo ārējo un iekšējo faktoru noteikšana; uzņēmējdarbības uzlabošanās paņiemienu noskaidrošana; finanšu pārskatu analīzes metodes, rādītājus un bankrota prognozēšanas metodes apskatīšana. Dotajam studiju darbam ir teorētisks un praktisks raksturs, tas rakstīts latviešu valodā un tas sastāv no piecām daļām, 85 lapaspusēm, 10 attēliem un 10 tabulām, 9 pielīkumiem. Darbā izmantotas 6 formulas un 51 literatūras avoti. Par darba pētījumu pamatu tika ņemts uzņēmums, kurš strādā pakalpojumu sfērā tulkošanās un izdevniecības jomā, tas nosaukums Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „TUSSA”, un tas gada pārskati par pēdējiem četriem gadiem, un veikta tas maksātspējas analīze. Darba gaitā izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi.

The author of the bachelor’s thesis is Veronika Lauska. The topic of the thesis is „Bankruptcy and Company Liquidation Management”. The main objective of the work is to research factors that cause bankruptcy, examining them on a particular company, and to develop offers aimed on enterprise’s improvement. In order to achieve the aim the following tasks need to be performed: identification of internal and external causes of bankruptcy; exploring the ways to improve enterprise; financial statement analysis methods, indicators, and bankruptcy prediction models review. The bachelor’s thesis is written in Latvian and divided into the theoretical and practical parts. It consists of 5 chapters, 85 pages, 10 pictures, 10 tables, 9 appendices. There are 6 formulas and 51 literature sources used in this work. The practical part is based on 4 annual reports of the company named TUSSA LLC, which provides publishing and translation services. Analysis of the solvency is carried out, conclusions are drawn, and offers aimed on business improvement are developed.
Bankruptcy and Company Liquidation Management
Keywords: Vadībzinātne