Trīsdimensiju koniskā stara datortomogrāfijas mutes, sejas un žokļu izmeklējuma attēlu kvalitātes kritēriju izvērtējums - Bunka, Monta (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Trīsdimensiju koniskā stara datortomogrāfijas mutes, sejas un žokļu izmeklējuma attēlu kvalitātes kritēriju izvērtējums”. Darba mērķis ir noskaidrot trīsdimensiju koniskā stara datortomogrāfijas mutes, sejas un žokļu izmeklējuma attēlu atbilstību standarta kvalitātes kritērijiem. Pētījuma rezultāti rāda, ka visbiežāk izmeklējumu attēlos tiek novērota zobu metāla restaurāciju radīti artefakti, bet otrs visbiežākais kvalitātes ietekmējošais faktors ir pacientu kustību izraisīti artefakti, savukārt visretāk tiek novēroti neveiksmīgi izvēlēti ekspozīcijas parametri. Darba pirmo daļu veido literatūras apkopojums; otro daļu veido pētījums, kurā analizēta radioloģisko izmeklējumu attēlu kvalitātes atbilstība standarta kritērijiem un izdarīti secinājumi, kas balstās uz literatūras analīzes un pētījuma rezultātiem. Bakalaura darba atslēgas vārdi: trīsdimensiju koniskā stara datortomogrāfija, attēlu kvalitātes kritēriji, radioloģiskie attēli, zobu implanti.

The theme for the thesis is “ Criteria of image quality assessment in oral and maxillofacial examinations by three-dimensional cone-beam computed tomography.” The purpose of the thesis is to evaluate three-dimensional cone-beam computed tomography images for oral and maxillofacial region against certain standart image quality criteria. The first part of the thesis cosists of description of all the sources; second part consists of survey where author has analyzed three-dimensional cone-beam computed tomography images for oral and maxillofacial region against certain quality criteria and has derrived conclusions based on analysis of scientific sources as well results of practical assessment. The key words of the thesis are: three-dimensional cone-beam computed tomography, criteria of image quality, radiological images, dental implants.
Criteria of image quality assessment in oral and maxillofacial examinations by three-dimensional cone-beam computed tomography
Keywords: Medicīna