"Kravu pārvadājumā biežāk sastopamās problēmas, to juridiskās un praktiskās risināšanas metodes" - Lupiks, Maksims (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba temats ir „Kravu pārvadājumu biežāk sastopamās problēmas, to juridiskās un praktiskās risināšanas metodes”. Kravu pārvadājumi ieņem būtisku lomu tirdzniecībā, jo ir nepieciešams veikt kvalitatīvu, ātru un drošu preču nosūtīšanu uz citām valstīm. Mērķis ir apskatīt problēmas, kuras rodas kravu pārvadājumu sfērā. Tās tiks izskatītas, lai rastu risinājumus tām, gan no juridiskā, gan no praktiska viedokļa. Uzdevumi bija aprakstīt: kravu pārvadājumus, pirms un pēc iestāšanās Eiropas Savienībā; problēmas, kuras saistītas ar maršruta izvēli; pārvadājuma līguma veidus un ar to saistītas problēmas; problēmas kravas iekraušanas posmā; problēmas izkraušanas posmā un, kuras saistītas ar pārvadājuma apmaksu, un dot tām risinājumus. Izpētes gaitā, ir aprakstītas problēmas kuras: saistītas ar maršruta izvēli; kravu iekraušanas, pirms iekraušanas, izkraušanas posmu; pārvadājuma apmaksu, un tika sniegti iespējamie šo problēmu risinājumi.

Bachelors`s thesis topic is „Freight transportation most frequent problems, its legal and practical solutions.” Transportation plays an important role in countries business because of the need for high-quality, fast and safe transportation to other countries. The aim is to look at the problems arising in freight transportation. They will be examined in order to find a solution fom legal and practical point view. Tasks where to describe: freight transportation before and after accession to the European Union; problems associated with the route selection; contract of carriage types, its problems; problems associated with freight loading stage; problems associated with freight unloading stage and payments, and give them solutions. During the research were described problems associated with: the choice of route; freight loading, before loading, unloading stage, payment for transportation and were given possible solutions to this problems.
"Freight transportation most frequent problems, its legal and practical solutions"
Keywords: Juridiskā zinātne