Digitālās kolekcijas "Raduraksti" lietojamības novērtējums - Trušule, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbā veikts padziļināts Latvijas Valsts vēstures arhīva veidotās digitālās kolekcijas “Raduraksti” lietojamības pētījums. Tā mērķis bija noskaidrot lietotāju viedokli par tās izmantošanas ērtumu. Empīriskā pētījuma dati iegūti veicot digitālo kolekciju kontentanalīzi, arhīva ekspertes intervēšanu, pielietojot verbālo protokolu un anketēšanu noskaidrots lietotāju viedoklis. Kontentanalīzes kategoriju un kritēriju izveidošanai pielietotas Informācijas sistēmas veiksmes modeļa un Mijiedarbības triptiha modeļa atziņas. Pētījuma rezultātā noskaidrots, ka, lai palielinātu kolekcijas lietojamību, būtu jāveic uzlabojumi. Atslēgvārdi: Digitālā kolekcija, lietojamība, Latvijas Valsts vēstures arhīvs, “Raduraksti”

Master thesis was carried out to gain in-depth information about Latvian State history archives digital collection “Raduraksti”. The aim for this study was to clarify user views about it’s usability. Empirical data was obtained by using content analysis of digital collections, interviewing archive expert, carrying out a verbal protocol and survey that showed the views of users. Knowledge of Information system success model and Tryptichs interaction framework was applied to creation of content analysis categories and criteria. The study revealed that in order to increase usability of the collection there should be made improvements. Keywords: Digital collection, usability, Latvian State Historical archive, “Raduraksti”
Usability assessment of digital collection "Raduraksti"
Keywords: Komunikācijas zinātne; Digitālā kolekcija; lietojamība; Latvijas Valsts vēstures arhīvs; “Raduraksti”