Bosch koncerna meitas kapitālsabiedzrības SIA „Rolis” iekšējā audita ieviešanas sistēmas problēmas un risinājumi - Priede, Anna (Latvijas Universitāte, 2008)
Mūsdienu dzīves straujais attīstības temps pieprasa ātru kapitālsabiedrības vadības reakciju uz notiekošo arī uz izmaiņām iekšējā sistēmā, ko labi var pārbaudīt iekšējais audits, kas tiek aktualizēts tikai pēdējā desmitgadē. Autores pētījuma bāze ir Bosch koncerna meitas kapitālsabiedrība „Rolis”, kura darbojas Latvijā. Diplomdarba mērķis: izpētīt SIA „Rolis” iekšējā audita ieviešanas sistēmas problēmas un izstrādāt priekšlikumus problēmu risinājumam vadoties no Latvijas likumdošanas un ārvalstu sabiedrību iekšējā audita sistēmas labās pieredzes. Diplomdarba struktūru veido ievads, trīs nodaļas, secinājumi un priekšlikumi. Pirmajā nodaļā apskatītas iekšējā audita nostādnes: definēts termins „audits”, aprakstīti audita komponenti un veidi, raksturota audita vēsturiskā attīstība. Otrā nodaļa veltīta Bosch koncernam un SIA „Rolis”, kas iever kapitālsabiedrības un meitas sabiedrības raksturojumu, savstarpējo saistību un attiecības. Trešajā nodaļā no fokusgrupas intervijas tika veikta analīze un analīzes rezultāti atspoguļoti darbā. Svarīgākie informācijas avoti LR likumdošanas bāze, kā arī literatūra par fokusgrupas interviju. Atslēgvārdi: Fokusgrupa Iekšējais auditors Iekšējais audits Koncerns

Fast speed of today’s life and it’s continuous progression demands quick reaction from capital society’s leadership regarding situation and changes in internal system, and internal audit is the best way to control everything. This approach has been activated only during last decade. Research object of Author is „Rolis” – subsidiary company of Concern „Bosch”, which operates in Latvia. Aim of graduation work: research Ltd. „Rolis” problems regarding implementation of internal audit system and develop proposals to avoid problems, taking into account Latvian legislation and good experience of foreign societies. Structure of graduation work is composed of introduction, 3 sections, conclusions and proposals. In first section is considered position of internal audit: defined termination „audit”, described components and types of audit, characterized historical development of audit. In Second section are analyzed concern „Bosch” and Ltd. „Rolis” , their mutual connection and relationship. Third section includes analysis from interview taken from focus group and this analysis discloses in all work. Main sources of information are legislation of Republic of Latvia and literature about focus group interview. Keywords: Focus group Internal auditor Internal audit Concern
Rractiaing at international Bosch company and internal audit of subsidiary company „Rolis”Ltd
Keywords: Ekonomika