Vides aizsardzības nevalstisko organizāciju lobija ietekme Latvijā - Tropa, Elīza (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir “Vides aizsardzības nevalstisko organizāciju lobija ietekme Latvijā”. Ekoloģiskie draudi ir nozīmīga problēma mūsdienu sabiedrībā, būtiska loma to risināšanā ir vides aizsardzības NVO. Darba mērķis ir noskaidrot, izvērtējot lobēšanas stratēģiju, kā vides aizsardzības NVO panāk politikas lēmumu un procesu ietekmēšanu Latvijā. Teorētiskajā daļā tiek veikts lobija, tā metožu, resursu, priekšnoteikumu vispārīgs apraksts, aplūkots stratēģijas koncepts. Gadījuma analīzē tiek izmantotas dziļās intervijas ar vides aizsardzības NVO pārstāvjiem par lobēšanas stratēģijām, lai izvērtētu to kritērijus un indikatorus. Noskaidrojot NVO līdzšinējos lobēšanas sasniegumus un atbilstību stratēģijas kritērijiem, tiek noteikts, vai tā ir ietekmējusi panākumus. Atslēgas vārdi: interešu pārstāvniecība, lobija pieeja, lobēšanas stratēģija, vides aizsardzības NVO

Bachelor's thesis: „The influence of environmental protection non-governmental organisation lobby in Latvia”. Ecological threats are a major problem in today's society, and non-governmental organisations concerned with environmental protection have a substantial role in finding the solution. The theoretical part consists of a general description of the lobbying concept, its methods, resources, preconditions and strategy analysis. The aim of this research paper is to uncover how environmental protection NGOs influence political decisions and processes in Latvia by evaluating lobbying strategies. In the case study with the information from structured interviews, the criteria and indicators of environmental NGOs lobbying strategies are evaluated. Based on past success and compliance with strategic criteria, the effectiveness of lobbying campaigns is analysed. Key words: interest representation., lobbying approach, lobbying strategy, environmental protection NGOs
The influence of environmental protection non-governmental organisation lobby in Latvia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)