Projekts "Tūrisma naktsmītnes izveide Jūrmalā" - Dankfelde, Elīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Tūrisma nozare Jūrmalā katru gadu attīstās arvien straujāk, tūristu kļūst arvien vairāk. Svarīgi, lai šie tūristi tiktu nodrošināti ar pietiekamu iespējamo naktsmītņu piedāvājuma klāstu. Maģistra darba mērķis ir veicināt konkurenci naktsmītņu pakalpojumu sniedzēju vidū Jūrmalā. Autore pētījuma gaitā identificē problēmu „trūkst dažādības naktsmītņu piedāvājumā starp dažādām cenu grupām”, izstrādā trīs iespējamos tās risinājumus un, pēc to izvērtēšanas un salīdzināšanas, kā piemērotāko piedāvā „tūrisma naktsmītnes izveidi vidēja līmeņa tūristiem, pielāgojot rīcībā esošu nekustamo īpašumu”. Maģistra darbā ir 81 lappuse un 38 pielikumi.

Tourism industry in Latvia is growing more and more rapidly every year, the amount of tourists are getting bigger and bigger. It is important to provide these tourists with appropriate range of possible accommodation. The aim of master thesis is to promote competition between accommodation establishments in Jurmala. In research process, author identifies problem "there is a lack of diversity of accommodation offered between different price groups", develops three possible solutions and after evaluating and comparing them, as the best solution offers "establishing tourism accommodation for medium level tourists by adjusting disposal real estate".
Project "Creation of tourism accommodation in Jūrmala"
Keywords: Vadībzinātne; Jūrmala; naktsmītnes izveide; projekts; projektu vadīšana; tūrisms