E. Brontē romāna "Kalnu aukas" tēlu avotu analīze - Beļajevs, Iļja (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba „E.Brontē romānā “Kalnu aukas” tēlu avotu analīze” mērķis ir analizēt cēloņus, kas iedvesmojuši Emīliju Brontē radīt pārliecinošu un cietsirdības pilnu romānu, kas nav raksturīgs 19.gadsimtam. Pētījums satur faktus, kuri ietver sevī ne tikai autores apkartējas vides pētīšanu, bet arī viņas iekšējo pasauli darba „Kalnu aukas” radīšanas laikā. Darba pirmajā daļā lasītajam tiek sniegta informācija par romantismu, emansipāciju un to ietekmi uz E. Brontes daiļradi. Tiek salīdzināta Brontē māsu daiļrade, aplūkots viņu literārais mantojums un Emīlijas unikalitāte. Otrajā daļā ir parādīts attiecīga laikmeta kritiskā mantojuma pārskats. Ārgumenti palīdz izprast Emīlijas Brontē dzīves īpašības un daiļradi. Darba trešajā daļā tiek veikts pētījums, kurā uzskatāmi nodemonstrēti E. Brontē darba “Kalnu aukas” tēlu avoti un sakars starp autores personīgo pieredzi un tēlu rašanos. Romānā katrs tēls ir viņas apziņas un iedomas spējas rezultāts. Atslēgvārdi: Emīlija Bronte, Kalnu aukas, tēli, avoti.

The main purpose of BA Paper “Analysis of the Sources of the Images in E. Bronte’s Novel “Wuthering Heights”” is to analyze what exactly inspired Emily to create such a courageous and rough novel that was not appropriate to social conventions of the 19th century. The research contains facts considering not only the author’s environment but also her inner world while “Wuthering Heights” was being written. In the first part of this work the reader is primed about Romanticism, Emancipation and their influence on the creative works of Emily Bronte. Certain analysis of links among Bronte sisters, their literary heritage and Emily’s uniqueness is carried out as well. In the second part the contemporary critics review and the criticism heritage is presented. These arguments help to find out some peculiarities of life and creativity of Emily Bronte. In the third part of this BA Paper a survey was accomplished. This survey has presented the sources of the images in E. Bronte’s “Wuthering Heights” and the relation between author’s personal experience and the derivation of images. Every image in the novel was a result of her imagination. The primary goal of the work is achieved. Keywords: Emily Bronte, Wuthering Heights, images, sources.
The Analysis of Sources of the Images in E. Bronte's "Wuthering Heights"
Keywords: Filoloģija