SIA "Venden" apgrozāmo līdzekļu uzskaite un analīze - Tropa, Ilze (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz teorētisko aspektu raksturojumu, identificēt apgrozāmo līdzekļu uzskaites nepilnības, novērtēt apgrozāmo līdzekļu raksturīgākos finanšu rādītājus SIA „Venden” un izstrādāt priekšlikumus konstatēto nepilnību risināšanai. Darbs sastāv no trīs nodaļām, kurās tiek izpetīts apgrozāmo līdzkļu būtības teorētiskais aspekts, to uzskaite un apgrozāmo līdzekļu finanšu rādītāji, raksturota SIA „Venden” saimnieciskā darbība, uzņēmuma struktūra, apgrozāmo līdzekļu bilances posteņi, aprēķināti apgrozāmo līdzekļu finanšu rādītāji. Darba iegūtie rezultāti parāda, ka uzņēmumam jāpilnveido apgrozāmo līdzekļu uzskaites organizēšanas metodika. Atslēgvārdi: SIA „Venden” ,krājumi, debitori, naudas līdzekļi, likviditāte.

The aim of the diploma work is to identify the shortcomings of current assets, based on the characterization of the theoretical aspects, to identify accounting of current assets recording imperfection, assess the most characteristic financial ratios of current assets of the company LTD “Venden”, to make suggestions for solving the identified shortcomings. The work consists of three chapters, where is explored the theoretical aspect of the core of current assets, financial ratios of current assets, characterize LTD “Vended” business model and structure, current assets balance sheet items, calculated of financial ratios of current assets. The results of the thesis show that the company has to improve the method of organizing the accounting of current assets. Keywords: Venden Ltd, stocks, account receivable, cash, liquidity.
SIA “Venden” accounting and analysis of current assets
Keywords: Ekonomika; SIA „Venden”; krājumi; debitori; naudas līdzekļi; likviditāte