Projekts viesu nama "Kreiļi" izveidošana - Juksēja, Simona (Latvijas Universitāte, 2007)
Latvijā tūrisms ir viena no visstraujāk augošākajām nozarēm, kas ieņem pirmo vietu Eiropā.Tūrismu uzskata par sektoru ar attīstības potenciālu Cēsu rajonā.Darbā tiks izstrādāts projekts viesu nama „Kreiļi” izveidošanai,kas atradīsies dibinātājiem piederošajā īpašumā Cēsu rajonā.Viesu nams „Kreiļi”,atradīsies ģeogrāfiski labā vietā,3 km attālumā no Cēsu pilsētas centra.Dibinātājiem piederošajā īpašumā tiks atjaunota saimniecības ēka divos stāvos.Viesu nama piedāvātie pakalpojumi būs augstā kvalitātes līmenī.Kopā tiks nodarbināti pieci darbinieki, t.sk.uzņēmuma līdzīpašnieki.Līdzīpašnieki plāno finansēšanos no personīgā īpašuma,ieguldīt personīgos līdzekļus un saņemt ilgtermiņa kredītu 15 000 Ls no kredītiestādes.Viesu nama darbībā svarīgākie riski-ekonomiskie riski, politiskie riski, dabas riski, sociālie riski.

The tourism is the most important and the fastest growing area in the Europe and in the world.In Latvija tourism grow up very quikly. The paper author worked with the project for guests house „ Kreiļi „ in Cēsu region. The guests house „Kreiļi” will be situated in very comfortable place, 3km from the centre of Cēsis.Owners going to rebuild a buildig of two floors. The guest house service idustry will give high quality service. Together there going to work five wokers. SIA „Kreiļi” administration think to invest privet money andt hey going to borrow from the bank 15000 Ls and to give their property as garanty. In SIA „Kreiļi” are the following risks-economic risk; politic risk; nature risk; social risk.
Project guest house "Kreiļi" establishment
Keywords: Finanses un kredīts