Patēriņa kultūras reprezentācija studentu fotoattēlos “facebook.com” - Abalmasova, Marija (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī darba tēma ir patēriņa kultūras reprezentācija studentu fotoattēlos Facebook.com, bet pētījuma problēmjautājums ir patēriņa kultūras reprezentācijas tendences RTU un LU studentu fotogrāfijās Facebook.com. Mērķis ir noskaidrot, RTU vai LU ir biežāk sastopamas patēriņa kultūras izpausmes Facebook.com izvietotajās fotogrāfijās, klasificēt tos kvantitatīvi un definēt, vai patēriņa kultūras reprezentācija Facebook.com ir apzināta. Datu iegūšanas metodes ir kvantitatīvā kontentanalīze un daļēji strukturētā intervija. Pētījuma rezultāti rāda, ka studenti aktīvi un pārsvarā apzināti pauž patēriņa kultūras pazīmes. Atšķirības starp analizētājām RTU un LU studentu fotogrāfijām nav būtiskas. Atslēgvārdi: patēriņa kultūra, sociālais tīkls, reprezentācija, augstskolas students, komunikācija, profils, fotogrāfija

The theme of the bachelor’s research is the representation of culture of consumerism in the students photos' on Facebook.com, the problem is the tendences of consumerism’s culture representation in the LU and RTU students’ photos’ on Facebook.com. The objective is to define in which university consumerism’s culture’s manifestations on photos are represented more often, to classify it quantitatively, to define if the representation was conscious. Quantitative research and semi-structured interview are used for data collection. The results: students actively and mostly consciously represent consumerism’s culture’s manifestations. The differencies between representatives of RTU and LU aren’t significant. Keywords: Culture of consumerism, social network, representation, students of university, communication, profile, photo
The representation of culture of consumerism in the students photos` on “facebook.com”
Keywords: Komunikācijas zinātne