1.klases skolēnu vecāku saziņas un sadarbības caurviju kompetences sekmēšana sadarbībā ar klases audzinātāju - Smāģe, Ilma (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba autore: Ilma Smāģe Bakalaura darba tēma: 1.klases skolēnu vecāku saziņas un sadarbības caurviju kompetences sekmēšana sadarbībā ar klases audzinātāju. Bakalaura darba zinātniskā vadītāja: Mg.paed., Mg.phil., PSN lektore Ērika Lanka. Bakalaura darba mērķis: Izpētīt teorētisko literatūru un veikt pētījumu, aprobējot 1.klases vecāku sadarbības un saziņas caurviju kompetences sekmēšanas plānu sadarbībā ar klases audzinātāju. Pētījuma jautājums: Kas sekmē sadarbības un saziņas caurviju kompetenču izaugsmi 1.klases skolēnu vecākiem sadarbībā ar klases audzinātāju? Bakalaura darbā tika apkopota dažāda zinātniskā literatūra, par to, kas ir sadarbība, saskarsme un saziņa, tika aplūkota un analizēta informācija par sadarbības un saziņas lomu un veikts pētījums par sadarbības un saziņas ietekmējošiem faktoriem starp 1.klases skolēnu vecākiem un klases audzinātāju. Analizējot gan pieejamo zinātnisko literatūru, gan dokumentus un izstrādājot sadarbības un saziņas plānu un pēcāk pētot tā gaitu, kā arī aplūkojot klases audzinātājas ieguldīto darbu un personīgo pieredzi sadarbības un saziņas veicināšanā ar 1.klases skolēnu vecākiem, bakalaura darbā tika noskaidroti faktori, kuri sekmē sadarbību un saziņu, kā arī rasti risinājumi, kuri ir vērsti uz daudz pozitīvāku sadarbības un saziņas tendenci.

Author of bachelor's work: Ilma Smāģe Bachelor's work thesis: Promoting the competence of 1 st grade pupil in communication and cooperation processes in cooperation with the class teacher. Scientific supervisor of the bachelor thesis: Mg.ped., Mg.phil., PSN lecturer Erika Lanka. The aim of the bachelor's work: Study the theoretical literature and conduct a study, approving the plan for promoting the competence of cooperation and communication channels of 1 st grade parents in cooperation whit the class teacher. Rewhit tsearch question: What promotes the development of cooperation and communication skills for parents of 1 st grade pupils in cooperation whit the class teacher. In the bachelor's thesis, various scientific literature was collected, what is cooperation, contact and communication, information about the role of cooperation and communication was examined and analyzed, and a research was conducted on the influencing factors of cooperation and communication between the parents of the 1st grade pupil and the class teacher. Analyzing both the available scientific literature and documents and developing a cooperation and communication plan and afterwards studying its progress, as well as looking at the work and personal experience as the class teacher in promoting cooperation and communication with parents of the 1st grade, the bachelor thesis found out the factors that promote cooperation and communication, as well as found solutions that are aimed at a much more positive trend of cooperation and communication.
Promoting the competence of 1 st grade pupil in communication and cooperation processes in cooperation with the class teacher
Keywords: Skolas pedagoģija; Saskarsme; Sadarbība; Sadarbība ar vecākiem; Izglītības iestāde; Klases audzinātāja