Sabiedrības attieksme kā faktors trešo valstu pilsoņu integrācijā - Cīrule, Elīna (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba temats ir “Sabiedrības attieksme kā faktors trešo valstu pilsoņu integrācijā”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kā sabiedrība vērtē trešo valstu pilsoņu klātbūtni Latvijā un palīdz viņiem integrēties sabiedrībā. Darbā tiek apskatīti imigrācijas teorētiskie aspekti, Eiropas Savienības regulējums imigrantu integrācijas jautājumos, kam ir pakļauta arī Latvijas Republikas izstrādātā sabiedrības integrācijas politika; tiek apkopoti galvenie statistikas rādītāji par trešo valstu pilsoņu uzturēšanos Latvijā. Pētnieciskajā daļā tiek izpētīts, kā sabiedrība vērtē trešo valstu pilsoņu klātbūtni Latvijā un kādas ir iespējas uzlabot integrācijas procesu. Darbā izmantoti 66 avoti, 11 attēli, 3 tabulas, 2 pielikumi. Kopējais darba apjoms ir 67 lapas.

Topic of bachelor’s thesis is “Society’s attitude as a factor in integration of third-country nationals”. The aim of bachelor’s thesis is to evaluate society’s attitude towards third country nationals in Latvia and what are the possible options to help them to integrate more succesfully. The bachelor’s thesis deals with the theoretical aspects of immigration, the European Union regulation on immigrant integration issues, which is also binding to the policy of social integration developed by the Republic of Latvia; key statistics of third-country nationals in Latvia are summarized. The research part examines how society assesses the presence of third-country nationals in Latvia and what the possibilities of improving the integration process are. Paper consists of 67 pages, 11 pictures, 3 tables and 2 annexes. There are 66 information sources used.
Society's attitude as a factor in the integration of third-country nationals
Keywords: Ekonomika; trešo valstu pilsoņi; imigrācija; integrācija; sabiedrība