Personāla motivācijas pilnveide veikalā „Drogas” - Konno, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs „ Darbinieku motivācijas pilnveide veikalā Drogas” vadības zinību bakalaura grāda iegūšanai. Studiju darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā autore noskaidroja, kas ir motivācija, kā to var definēt, tiek aplūkota motivācijas loma uzņēmumā, ka arī tika apskatīti vispārējo motivēšanas modeli, kādi motivēšanas modeļi ir pastāvējuši un kā tie mainījušies laika gaitā. Otra nodaļa satur plāšu informāciju par motivēšanas teorijām un ir aprakstīti kādi ir motivēšana veidi. Trešajā nodaļā ir aprakstīta darbinieku motivācijas sistēma uzņēmumā ”Drogas”. Šī ir viena no svarīgākajām darba sastāvdaļām, jo šeit tiek analizēti un interpretēti pētījumā iegūtie dati, un pēc šīs nodaļas secinājumiem ceturtā nodaļā ir doti ieteikumi firmas vadībai, kā rīkoties, lai efektīvāk motivētu savus darbiniekus. Darbs sastāv no 62.lpp., 5 tabulām, 31 attēlu, izmantotas literatūras saraksta un citiem informācijas avotiem, 2 pielikumiem.

Work : Employee motivation improvement at “Drogas” shop for getting baccalaureate in science management. This work includes four parts. In the first section author explained the definition of motivation, there was reviewed motivation's role in enterprise. Author reviewed total motivation's model, which models exist for a long while and how they were changing in process of time. The second part contains wide information about motivation's theories and description of motivation's types. In the third part there is described the system of employee's motivation in the shop “Drogas”. This is one of the most important part of the work, because there are analysed and interpreted obtained results of research, and after this part there are given recommendations to administrations of companies, how to effectively motivate their staff. Work includes 62 pages, 5 tables, 31 pictures, used literature list and other information's source, 2 applications.
Employee motivation improvement at "Drogas" shop
Keywords: Vadībzinātne