Izlietotā iepakojuma sastāvs Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionā un to ietekmējošie faktori - Grels, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2009)
Šī bakalaura darba teorētiskā daļa dod teorētisko bāzi bakalaura darba pētījumam, kura mērķis ir izpētīt izlietotā iepakojuma un sadzīves atkritumu sastāvu Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionā un tā veidošanos ietekmējošos sociālekonomiskos faktorus (iedzīvotāju ienākumu līmenis, vecums), kā arī apskatīt atkritumu šķirošanas iespējas reģionā. Bakalaura darbs ietver: •ievadu, kur definēts mērķis, uzdevumi un ieskats vides un atkritumu apsaimniekošanas problēmās, •literatūras apskatu, kas sastāv no divām galvenajām daļām - dažādu zinātnisko pētījumu rezultātiem un dažādu līmeņu normatīvo aktu apskata. •izmantoto materiālu un metožu aprakstu, kur aprakstīts izvēlētās pētījumu metodes un materiāli. •Rezultātus un to apspriešanu, kur aprakstīti pētījuma rezultāti un to izvērtējums, kas ietver aptaujas, atkritumu sastāva, kā arī atkritumu sastāva un sociālekonomisko faktoru mijiedarbību analīzi un atkritumu šķirošanas potenciālu izvērtējumu Ziemeļvidzemē. Atslēgas vārdi: Iepakojuma atkritumi, sociālekonomiskie faktori, Ziemeļvidzeme, atkritumu šķirošana

This Bachelor thesis theoretical part gives theoretical basis for my bachelor research, whose aim is to study packaging waste and municipal waste structure in North Vidzeme waste management region and how factors like income of inhabitants, age structure affect recycling. Bachelor thesis contains following structural parts: •Introduction, which defines the objective, tasks and insight into environmental problems where an important part is waste management. •Literature review, which consists of two main parts – various scientific research results and review of different level normative acts. •Description of used materials and methods, which describes chosen methods and materials. •Results and discussion, where study results are described and analyzed. It includes analysis of questionnaire and waste composition as well as interaction between socio-economical factors and waste composition and recycling potential. Key words: Packaging waste, socio-economical factors, North Vidzeme, waste recycling
The Composition of Packaging Waste in the Northern Vidzeme Waste Management Region and Factors that Influence it
Keywords: Vides zinātne