Dikmana kondensācijas stratēģijas izmantošana jaunu 6,7-dihidroindolizin-8-ona analogu sintēze - Čerkasovs, Maksims (Latvijas Universitāte, 2012)
Dikmana kondensācijas stratēģijas izmantošana jaunu 6,7-dihidroindolizin-8-ona analogu sintēzē. Čerkasovs M., darba vadītāji – vadošais pētnieks Fotins J., PhD, Dr.chem.doc. Kļimenkovs I. Bakalaura darbs, 37 lappuses, 20 attēli, 3 tabulas, 31 literatūras avots, 29 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darbā apskatītas Dikmana kondensācijas metodes un ar tās palīdzību iegūti 6,7-dihidro-5H-indolizin-8-ona atvasinājumi. Atrasta alternatīva 2,3-dihidro-1H-pirolizin-1-ona iegūšanas metode. KLAIZENA KONDENSĀCIJA, DIKMANA KONDENSĀCIJA, ETIL-2-JOD-8-OKSO-5,6,7,8-TETRAHIDROINDOLIZIN-7-KARBOKSILĀTS, KRAPČO DEKARBOKSILĒŠANA, 6-JOD-2-METIL-2,3-DIHIDRO-1H-PIROLIZIN-1-ONS.

The application of Dieckmann condensation based strategy for the synthesis of 6,7-dihydroindolizin-8-one analogs. Čerkasovs M., supervisors – Fotins J., PhD, Dr.chem.doc. Kļimenkovs I. Bachelor’s thesis, 37 pages, 20 figures, 3 tables, 31 literature references, 29 appendices. In Latvian. Lewis acid catalyzed Dieckmann condensation strategy was successfully applied in the synthesis of 6,7-dihydro-5H-indolizin-8-one derivatives. The method was also applied to the synthesis of 2,3-dihydro-1H-pyrolizin-1-one, and it was found to be more efficient and versatile alternative to the traditional route. CLAISEN CONDENSATION, DIECKMANN CONDENSATION, ETHYL 2-IODO-8-OXO-5,6,7,8-TETRAHYDROINDOLIZINE-7-CARBOXYLATE, KRAPCHO DECARBOXYLATION, 6-IODO-2-METHYL-2,3-DIHYDRO-1H-PYRROLIZIN-1-ONE.
The application of Dieckmann condensation based strategy for the synthesis of 6,7-dihydroindolizin-8-one analogs
Keywords: Ķīmija