Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības - Niedra, Roberts (Latvijas Universitāte, 2009)
Šī bakalaura darba temats ir „Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības”. Par bakalaura darba mērķi autors izvirzīja noskaidrot Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības un tās pozitīvās un negatīvās iezīmes un iespējamo turpmāko attīstību starp abām valstīm. Darba izstrādes gaitā autors izmantoja vairākas vispārpieņemtas pētījumu metodes. Teorētiskās daļas izveidošanai pārsvarā tika izmantota referatīvā literatūras analīzes metode, savukārt praktiskās daļas izstrādē autors izmantoja statistisko datu apkošanas un analīzes metodes. Bakalaura darbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem un izmantotās literatūras un avotu saraksta. Darba pirmajā nodaļā autors apskata dažādos literatūras avotos pieejamo informāciju par starptautiskās tirdzniecības pamatelementiem un to skaidrojumu. Otrā nodaļa ietver Latvijas un Krievijas starptautiskās attiecības ekonomiski politiskajā kontekstā, kā veidojušās valstu attiecības un esošās problēmas starp abu valstu politiskajām interesēm. Savukārt trešajā nodaļā autors veic analīzi par Latvijas un Krievijas ekonomiskajām attiecībām, kurā tiek pētīti statistikas dati un veikta analīze par situāciju starp abām valstīm. Darba kopējais apjoms ir 63 lapaspuses, darbs ilustrēts ar 1 shēmu, 5 tabulām un 11 attēliem. Atslēgvārdi: Latvija, Krievija, ekonomika, attiecības, tirdzniecība, politika, maksājuma bilance, eksports, imports, investīcijas.

The issue of this scientific work is “ The economic relations between Latvia and Russia”. In his research work author put forward the aim to clear up the economic relations between Latvia and Russia, their positive and negative tendencies as well as the possible development between the two countries in future. During the work the author used several general methods of research. The literature survey analyses method was mainly used while working at the theoretical part and at the practical part the author used data summarization and analytical methods. The research work includes introduction, three chapters, conclusions and proposals as well as the list of literary sources. In the 1st chapter author surveys available information of the international trade basic elements from various sources and gives their explanation. The 2nd chapter is devoted to international relations between Latvia and Russia from the economical point of view, how these relations have developed and existing problems between two countries according to their political interests. In the 3rd chapter author performs analyses of economical relations between Latvia and Russia and examines these relations. There are 63 pages in this work, it is added by 1 scheme, 5 tables and 11 pictures. The key words are: Latvia, Russia, economy, relations, trade, policy, balance of payments, export, import, investments.
Latvian and Russian economic relations
Keywords: Vadībzinātne