Jaunākā pirmsskolas vecuma bērna intereses par dabu rosināšana rotaļās un spēlēs - Frīdvalde, Agnese (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba -„Jaunākā pirmsskolas vecuma bērna intereses par dabu rosināšana rotaļās un spēlēs” - pētījuma mērķis ir teorētiski un praktiski izzināt un pamatot rotaļas, spēles izmantošanas iespējas jaunākā pirmsskolas vecuma bērnu intereses par dabu rosināšanai. Šis darbs ir Latvijas Universitātes pedagoģijas fakultātes nepilna laika klātienes otrā līmeņa profesionālās izglītības studiju programmas „Pirmsskolas un sākumsskolas izglītības skolotājs” studentes Agneses Frīdvaldes bakalaura darbs. Darba vadītāja ir mag. paed., lektore L.Priede. Bakalaura darbs sastāv no divām galvenajām daļām: teorētiskās un praktiskās. Bakalaura darba Teorētiskā daļa, galvenokārt, balstīta uz dažādu pedagogu un psihologu atziņām par spēļu, rotaļu interešu attīstību un to rosināšanu pirmsskolas vecumā. Teorētiskā daļa balstās gan uz ārzemju (L.Ūve Š.Elisone J.Gray, Лучич М.Б, Schwartzman,H.B), gan Latvijas pedagogu un psihologu (A.Šponas, D.Lieģenieces, D.Vigules, L.Priedes, D.Dzinteres, A.Ščepanskis, O. Svennes, G.Svences, I. Kreišmanes) teorētiskajām atziņām par bērna izziņas attīstību un dabas rosināšanu spēlēs un rotaļā. Praktiskajā daļā autore veikusi pedagoģiskus novērojumus, sarunas ar bērniem, un apkopojusi iegūto rezultātu analīzi par bērniem. Bakalaura darbs sastāv no divām nodaļām, 50lpp, 4 tabulām,10 attēliem, 1 pielikums, literatūras un citiem avotiem, tai skaitā: – 42 latviešu autori, –14 ārzemju literatūras autori

The name of Bachelor's work is "Encouraging the youngest pre-school children interest in nature through play and games" The aim of research is to study and substantiate the theory and practice of play, possibilities of using the game to stimulate the interest of nature in the preschool children. This work is the Latvian University Faculty of pedagogy part-time second-level professional education study program "Preschool and the primary school education teacher" students Agnese Frīdvalde Bachelor's work. Works supervisor is mag. paed., lecturer L.Priede. Bachelor work consists of two main parts: theoretical and practical. Theoretical part of the Bachelor's work is mainly based on the knowledge of various pedagogue and psychologists works about the development of interests in plays and games, and their encouragement in preschool age children. The theoretical part is based on both foreign authors such as (L.Uve, S.Ellison, J.Gray, Лучич М.Б, Schwartzman,H.B) and Latvian pedagogue and psychologists (A.Šponas, D.Lieģenieces, D.Vigules, L.Priedes, D.Dzinteres, I. Stangaines, O. Svennes, G.Svences, I. Kreišmanes) theoretical knowledge about the child's cognitive development and encouraging in nature through play and the games. In the practical part, the author made the pedagogical observations, conversations with children, and compiled the results obtained in the analysis of children. Bachelor work consists of two chapters, 50 pages, 4 tables, 10 pictures, 1 appendices, literature and other sources, including: - 42 Latvian authors, - 14 foreign literature authors
Encouraging the youngest pre-school children interest in nature through play and games
Keywords: Skolas pedagoģija; Spēle; Rotaļa; Daba; Intereses; Pirmsskola