Dalīto sistēmu izmantošana transporta līdzekļu kustības raksturlielumu fiksēšanā un apstrādē - Mednis, Artis (Latvijas Universitāte, 2013)
Šajā darbā aprakstīti autora veikti pētījumi ar mērķi izstrādāt un eksperimentāli pārbaudīt atsevišķas datu ieguves un apstrādes metodikas, kas balstītas uz kolektīvo mērījumu pieejas implementāciju mobilos, uz transporta līdzekļiem bāzētos sensoru tīklos. Mērķa sasniegšanai izmantotas literatūras avotu studijas, hipotēžu pārbaude, izmantojot plaša pielietojuma datortehniku, viedtālruņu adaptācija specifisku kolektīvo mērījumu vajadzībām, speciāla pielietojuma iegultu iekārtu izstrāde, praktiski eksperimenti ar izvēlētajām tehnoloģiskajām iekārtām un programmatūru, kā arī eksperimentu rezultātu apkopošana un statistiskā analīze. Darba rezultāts ir vairākas datu ieguves un apstrādes metodikas, kas balstītas uz kolektīvo mērījumu pieeju un mobiliem, uz transporta līdzekļiem bāzētiem sensoru tīkliem un izstrādāto metodiku novērtējums. ATSLĒGVĀRDI: Kolektīvie mērījumi, mobili sensoru tīkli, metodikas, mikrofoni, akselerometri, pozīcijas noteikšana.

In this paper author describes his research with the goal to develop and experimentally verify specific data recording and processing methodologies based on participatory sensing approach implementation in mobile vehicle based sensor networks. To reach this goal, author performed study of literature, testing of hypothesis using general purpose computer devices, adaptation of smartphones for participatory sensing, development of special purpose embedded devices, practical experiments with selected technical equipment and software as well as gathering of experimental results and following statistical analysis. The result of this research are several data acquisition and processing methodologies based on participatory sensing approach and mobile vehicle based sensor networks as well as evaluation of these methodologies. KEYWORDS: Participatory sensing, mobile sensor networks, methodologies, microphones, accelerometers, position determination.
Recording and processing of vehicles motion parameters using distributed systems
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Datorzinātnes; Datorzinātne; Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne