Servera programmatūras pārcelšana un atjaunošana - Krēsliņš, Jēkabs (Latvijas Universitāte, 2010)
Kvalifikācijas darba tēma ir “Servera programmatūras pārcelšana un atjaunošana”. Darba mērķis ir pārvietot divu esošo serveru programmatūras uz jaunu izveidoto virtuālo vidi, ko nodrošinās tikai viens fizisks serveris, tādejādi daudz efektīvāk izmantojot pieejamos resursus. Veiktās rekonstrukcijas rezultātā uzņēmumā tika uzstādīts jauns un jaudīgs serveris, kurš nodrošina augstu veiktspēju sadalot maksimāli efektīvi resursus starp virtuālajiem serveriem. Ja nākotnē kādam no serveriem būtiski palielināsies noslodze, tam būs iespējams salīdzinoši vienkārši piešķirt vairāk resursu neveicot serveru rekonstrukciju. Arī ja parādīsies vajadzība pēc papildus servera domēnā, tad to būs vienkārši uzstādīt izveidojot vēl vienu serveri virtuālajā vidē.

Qualification paper theme is "Server software movement and update". The goal of the paper is to move the two existing server software to set up a new virtual environment, which will provide a single physical server, thus more efficiently using available resources. In result of reconstruction was installed new and powerful server that provides high-performance in distributing resources efficiently among virtual servers. If in the future one of the servers will have a significant increase in load, it will be relatively easy to allocate more resources without reconstruction of servers. Also if there will appear the need for additional server in domain, then it will be easy to create another server in virtual environment.
Server software movement and update
Keywords: Datorzinātne