Darbinieku motivācijas sistēmas pilnveidošana privātajā un publiskajā sektorā. - Metass, Otto (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt personāla motivācijas sistēmas pilnveidošanas iespējas privātajā un publiskā sektorā, veicot pētījumu publiskā sektora organizācijā “Rīgas Ziemeļu rajona izpilddirekcija” un privātā sektora uzņēmumā SIA ‘’Apdares Materiālu Birojs’’, kā arī izvirzīt secinājumus un sniegt priekšlikumus personāla motivēšanas sistēmas pilnveidošanai. Bakalaura darba mērķa sasniegšanai ir izvirzīti sekojoši uzdevumi: 1.raksturot motivācijas jēdzienu un būtību; 2.raksturot motivācijas teorijas un veikt to salīdzināšanu; 3.raksturot motivēšanas veidus; 4.pētījuma ietvaros veikt personāla motivēšanas paņēmienu analīzi publiskajā un privātajā sektorā; 5.sniegt priekšlikumus personāla motivācijas pilnveidošanai pētījumā analizētajiem uzņēmumiem. Bakalaura darba izstrādei darba autors par pētījumu objektiem ir izvirzījis publiskā sektora uzņēmumu, Rīgas pilsētas pašvaldības iestādi “Rīgas Ziemeļu rajona izpilddirekcija”, kurā tiek nodarbināti 200 darbinieki un par privāto sektoru raksturojošu piemēru izvēlēts uzņēmums, kurš Latvijas tirgū jau pastāv desmito gadu SIA “Apdares Materiālu Birojs’’, kurā tiek nodarbināti 85 darbinieki. Darbs sastāv no trijām daļām un nobeiguma, secinājumiem un priekšlikumiem. Pirmajā darba daļā ir analizēta teorija, dažādu autoru viedokļi par bakalaura darbā izvēlēto tēmu, otrajā daļā ir aplūkots motivācijas raksturojums publiskajā un privātā sektorā kopumā, savukārt nobeiguma daļa sastāv no pētījuma rezultātā gūtajiem secinājumiem un priekšlikumiem situācijas uzlabošanai. Pētījums tika veikts izmantojot anketēšanas metodi. Bakalaura darbā ir 26 attēli, 7 tabulas un 30 literatūras avoti un kopējais lappušu skaits ir 74 (bez pielikumiem).

The objective of the baccalaureate paper is to research the improvement facilities of personnel motivation system in private and public sectors carrying out a research in a public sector`s organisation “Riga city executive direction of Ziemelu district” and private enterprise SIA “Apdares Materiālu Birojs”, and to draw conclusions and offer proposals for improvement of personnel motivation system. The following tasks have been set to reach the objective of the baccalaureate paper: 1.to define the concept and essence of motivation; 2.to describe and compare motivation theories; 3.to characterise types of motivation; 4.within the framework of the research, to carry out analysis of personnel motivation methods in public and private sectors; 5.to offer proposals how to improve personnel motivation in the organisations analysed in this research. The author of the baccalaureate paper has selected two objects of study: an organisation of public sector – a municipality institution of Riga city “Riga city executive direction of Ziemelu district”, employing 200 employees. SIA “Apdares Materiālu Birojs”, an enterprise operating in Latvian market already for ten years and employing 85 employees has been selected as an example to characterise private sector. The baccalaureate paper consists of three chapters, conclusion, conclusions and proposals. The first chapter analyses theory, different authors’ viewpoints on the theme of bachelor paper, the second chapter deals with characterisation of motivation in public and private sectors, the conclusion consists of the conclusions drawn as a result of the research and proposals for improvement of the situation. The research was carried out using a method of survey. The baccalaureate paper contains 26 pictures and 7 tables. The author has used 30 sources of literature and total number of pages is 74 (without additions).
Improvement of personnel motivation system in private and public sectors.
Keywords: Vadībzinātne