Ekskluzivitāte vertikālajos nolīgumos Eiropas Savienības konkurences tiesībās - Jakšpētere, Anna (Latvijas Universitāte, 2013)
Pētījuma mērķis ir apzināt un analizēt, autoresprāt, aktuālākos un mazāk pētītos ar ekskluzīvajiem vertikālajiem nolīgumiem saistītos jautājumus un to tiesisko regulējumu Eiropas Savienības konkurences tiesībās. Pētījums balstīts uz Eiropas Savienības Tiesas judikatūru un Eiropas Savienības Komisijas lēmumiem.

Aim of the thesis is to acknowledge and analyze selected issues on vertical and exclusive vertical agreements in the EU Competition Law, focusing on issues that are most topical and least analyzed in legal doctrine. The thesis is based on the Court's of Justice of the European Union case-law and on the European Commission's decisions.
Exclusivity in the Vertical Agreements in the EU Competition Law
Keywords: Juridiskā zinātne