Informācijas sistēmu datu bāzes restrukturizācija - Gaičuks, Vitālijs (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā tika aprakstīti ieteikumi kā, izmantojot restrukturizācijas metodes, uzlabot datu bāzes veiktspēju. Autors ir aplūkojis restrukturizācijas procesa galvenās vadlīnijas, tamdēļ darbs ir vērtīgs gan programmatūras koda izstrādātajiem, gan relāciju datu bāzes speciālistiem. Darbs satur vairākus konkrētus praktiskus ieteikumus datu bāzes projektējuma un informācijas sistēmas ātrdarbības uzlabošanai. Bakalaura darbā tika aplūkotas testēšanas metodes, kas nodrošina restrukturizācijas operāciju kvalitāti. Primāri darbs var kalpot projekta izstrādātājam kā tehniskā rokasgrāmata, bet tā kā darbs satur arī teorētisko daļu, tad tas var noderēt par stimulu dziļākiem pētījumiem restrukturizācijas jomā.

This bachelor thesis describes refactoring methods to improve database performance. Author described baselines or refactoring processes, therefore the bachelor thesis is useful for developers and relation data base professionals. Bachelor thesis contains number of practical recommendations for information system performance improvement and data base design. The bachelor thesis describes test methods for quality assurance after refactoring operations. Primarly thesis is a technical manual for system developers, but it contains theoretical part, which may stimulate in-depth research of refactoring.
Information system database refactoring
Keywords: Datorzinātne