Staru terapijas pacientu ar galvas smadzeņu audzējiem pozicionēšanas precizitātes novērtējums, izmantojot ExacTrac sistēmu - Ekharde, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma – Staru terapijas pacientu ar galvas smadzeņu audzējiem pozicionēšanas precizitātes novērtējums, izmantojot Exactrac® sistēmu. Tēmas aktualitāti nosaka onkoloģisko saslimstību pieaugums un pieejamo staru terapijas tehnoloģiju lietderība ikdienas ārstēšanas kvalitātes uzlabošanā. Darba mērķis ir noteikt faktorus, kas ietekmē pacientu pozicionēšanas precizitāti un noskaidrot to cēloņus. Pētniecības uzdevumi ir veikt datu protokolēšanu, veikt datu apstrādi un analīzi, izvirzīt secinājumus, analizēt literatūras avotus un salīdzināt to rezultātus ar pētījumā iegūtajiem. Izvirzīta hipotēze – pozicionēšanu precizitāti ietekmē dažādas etioloģijas faktoru kopums. Pētniecības instruments: pētījuma protokols un literatūras analīze. Pētniecības metode – kvantitatīva un kvalitatīvā pētīšana. Darba sastāv no 41 lp, 2 tabulām, 1 grafika, 5 pielikumiem un 15 literatūras avotiem.

Bachelor’s theses - Assessment of positioning accuracy in radiotherapy patients with brain tumors using ExacTrac system. This theme is topical because each year the number of patient that is diagnosed with cancer rises and it is necessary to better the use of radiation therapy tehnology in radiation clinics. The objective of the theses is to define the factors that are making an impact on patient positioning accuracy and find out the cause of them. The tasks of the theses are to protocol the necessary data, to process and analyse the data, make conclusions, analyses literature about the topic and to compare theses results with other reasearches. The hypothesis is that the accuracy of patient positioning is affected by group of factors of different aetiology. Reasearch instruments are data protocol and analysis of literature. Research methods are quantitative and qualitative research. Theses contains of 41 pages, 2 tables, 1 curve graph, 5 appendixes and 15 sources of literature
Assessment of positioning accuracy in radiotherapy patients with brain tumors using ExacTrac system
Keywords: Medicīna; staru terapija; galvas smadzeņu audzēji; pacienta pozicionēšana; pozicionēšanas precizitāte; ExacTrac sistēma