Elektronu viļņu pakešu nestacionārās dinamikas modelēšana - Rupenheits, Zigmārs (Latvijas Universitāte, 2015)
Elektronu kvantu sūkņu modelēšanā līdz šim pārsvarā tika izmantoti fenomenoloģiski tuneļbarjeru modeļi, kuros elektronu transports tiek raksturots ar nekoherentās pārejas ātrumu. Šajā darbā tiks pētīti tuneļbarjeru koordinātu telpas modeļi, risinot no laika atkarīgo Šrēdingera vienādojumu vienā dimensijā. Ir paredzēts salīdzināt mikroskopiski aprēķināto pārejas ātrumu parametriskās atkarības ar literatūrā zināmajiem fenomeno- loģiskajiem modeļiem.

Until now modelling of electron quantum pumps has mostly been done using pheno- menological models of tunneling barriers, in which electron transport is described via incoherent tunneling rate. The subject of this bachelor thesis is to study coordinate space models of tunneling barriers by solving 1D Schrödinger’s equation. The intent is to compare parameter dependence of microscopically calculated transfer rate with the phenomenological models from literature.
Modelling of non-stationary dynamics of electron wave packets
Keywords: Fizika; tuneļbarjera; kvantu punkts; nanoelektronika; balistiskais transports