Gulbenes reģionālo laikrakstu dienaskārtība: 1938. un 2012. gada laikrakstu satura un sociālās lomas salīdzinājums - Krevica, Gunta (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Gulbenes reģionālo laikrakstu dienaskārtība: 1938. un 2012.gada laikrakstu satura un sociālās lomas salīdzinājums.” Darbam izvirzīti trīs pētnieciskie jautājumi: kādu sociālo lomu Gulbenes reģionālie laikraksti pildīja 1938.gadā un mūsdienās? Kā atšķiras Gulbenes reģionālo laikrakstu „Gulbenes Balss” (1938) un „Dzirkstele” (2012) dienaskārtība? Kāda tipa ziņas dominēja reģionālā laikraksta „Gulbenes Balss” un „Dzirkstele” saturā? Darbs balstīts uz dienaskārtības veidošanās teoriju un reģionālās preses specifikas literatūru. Darbā izmantotas divas metodes: kontentanalīze un daļēji strukturētā intervija. Darbs sastāv no trīs nodaļām: teorētiskā nodaļa, metodoloģiskā nodaļa, empīriskā nodaļa. Noslēgumā izdarīti secinājumi. Atslēgas vārdi: reģionālie laikraksti, dienaskārtība, „Gulbenes Balss”, „Dzirkstele”, sociālā loma

The bachelor’s thesis is „Gulbene regional newpapers Agenda: comparison of content and social role in editions of 1938 and 2012”. Work is based on three questions of research: what kind of social role Gulbenes regional newspapers filled in year 1938 and in nowadays? What is the difference in Gulbenes regional newspapers “Gulbenes Balss” (1938) and “Dzirkstele” (2012) agenda? What kind of news dominated in the regional newspapers “Gulbenes Balss” and “Dzirkstele” content? Research is based on the agenda setting theorie and regional press specific literature. There are two research methods used in empirical part: content analysis and semi –structured interview. Work consists of three parts: theoretical, methodological, empirical. Conclusions are made in final. Key words: regional newspaper, Agenda, “Gulbenes Balss”, “Dzirkstele”, social role
Gulbene regional newpapers Agenda: comparison of content and social role in editions of 1938 and 2012
Keywords: Komunikācijas zinātne