Mājas tīkla un servera izveide ar Windows Server 2016 - Lauga, Ieva (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darbā apskatītas mājsaimniecības privātā tīkla funkcionalitātes nepilnības un to risinājumu iespējas izmantojot izvēlēto sistēmu – Windows Server 2016. Darba mērķis ir uzlabot esošo LAN tīklu drošības un funkcionalitātes aspektā. Darba kontekstā risinātās problēmas ir aktuāls jautājums mūsdienu mājsaimniecībās, kur privāto tīklu veido vairāk kā 2-3 darbstacijas, mobilās iekārtas, tiek izmantota bezvadu piekļuve internetam un lietotāju starpā ir bērni. Darba teorētiskajā daļā veikta esošā mājas tīkla iekārtu un sistēmu izpēte, lai nodrošinātu piemērotākā risinājuma ieviešanu. Kā arī definēti darba gaitā izpildāmie uzdevumi, vadoties pēc lietotāju stāstiem. Darba praktiskajā daļā ieviests mājas serveris un izveidota domēna struktūra, konfigurēti servisi tīkla struktūras prasībām, tai skaitā darbstacijas un mobilās iekārtas.

This paper examines the shortcomings of the household’s private networks’s functionality, as well as the possible solutions with initially defined system – Windows Server 2016. The goal of this paper is to improve the current LAN network in the terms of security and functionality. The issues examined in this paper are some of the current issus that nowaday’s households are dealing with as they consist of 2-3 workstations as well as mobile phones and between the end users there is a child as well. The theoretical part of this paper examines devices and systems in terms of current home network. Examination is done to ensure development of the most suitable solution. In this part of the paper, there are also definitions of the requirements that should be met in the course of this paper, defined by end-users. In the practical part of this paper home server has been deployed and domain structure has been implemented. Configuration of services, workstations and mobile phones following the requirements of network has been implemented as well.
Home Network and Server Development Using Windows Server 2016
Keywords: Datorzinātne; Home server; Windows Server; domain; VPN; NTFS