Purvu degumu izplatība Latvijā mūsdienās - Šķestere-Kaša, Alīna (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba „Purvu degumu izplatība Latvijā mūsdienās” izstrādei tika izmantoti AS „Latvijas Valsts meži” apkopotā informācija par reģistrētajiem ugunsgrēkiem LVM valdījuma zemēs laika posmā no 2011. līdz 2018. gadam. Turpmākai analīzei atlasīti dati par 46 degšanas gadījumiem purvaiņu un kūdreņu meža augšanas apstākļu tipos un mežaudzēs, kas tieši piekļaujas purvu platībām. No iegūtajiem datiem izveidots kartogrāfiskais materiāls, kas parāda purvu, kūdras izstrādes lauku un tiem tieši pieguļošo mežu nogabalu ugunsgrēku izplatības tendenci. Rezultāti parāda, ka visaugstākā ugunsbīstamība ir jūlija un augusta mēnešos, bet ugunsgrēks var izcelties arī februārī vai novembrī. Visvairāk ugunsgrēku izcēlušies Vidzemes plānošanas reģionā – 16. Pētījums izstrādāts LU Efektīvas sadarbības projekta “Purvu degumu ietekmētās vides un purva atjaunošanās intensitātes pētījumi” ietvaros.

During the development of the Bachelor's thesis “ The spread of mire burns in Latvia nowadays”, based on the data provided by Latvian State Forests on fires in the lands of LSF, the spread of bogs' burns in Latvia was evaluated. By selecting and analyzing these data, a cartographic material was created that shows the tendency of the spread of fires, peat fields and forest areas directly adjacent to them. The research has been developed within the framework of the UL Effective Co-operation Project “Research on the Environmental Impact of Bog Burns and Bog Restoration Intensity”.
Peatland burning in Latvia nowdays
Keywords: Vides zinātne; purvs; purvu degumi; purvu ugunsgrēki; kūdra