Projekts: Saimniecības Z/S "Mazmuskuļi" dibināšana - Vindelis, Emīls (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba tēma ir biznesa plāna izstrāde “Projekts: Saimniecības ZS “Mazmuskuļi” dibināšana”, kur attiecīgā saimniecība nodarbosies ar lauksaimniecību un specializēsies ziemas ķiploku audzēšanā. Projekta “Saimniecības ZS “Mazmuskuļi” dibināšana” mērķis ir realizēt biznesa plānu, kas spēs atmaksāt ieguldītos finanšu līdzekļus un gūt autoram peļņu. Saimniecība nodarbosies ar ziemas ķiploku audzēšanu, kur pēc ražas novākšanas vasarā, ķiploki tiks pārdoti attiecīgajiem mazumtirdzniecības klientiem, lai Latvijas iedzīvotāji varētu lietot uzturā, kvalitatīvu un garšīgu, tepat “mājās” audzētu produktu. Lai šis mērķis tiktu sasniegts, darba autors ir veicis visus nepieciešamos biznesa plāna izstrādes punktus.

The topic of the author’s master’s thesis is the development of a business plan “Project: Establishment of farm “Mazmuskuļi” Ltd.”, where farm will be engaged in agriculture and specialize in growing winter garlic. The aim of the project “Establishment of farm “Mazmuskuļi” Ltd.” is to implement a business plan that will be able to repay the invested funds and make a profit for the author. The farm will grow winter garlic, where after the summer harvest, the garlic will be sold to the relevant retail customers so that Latvian population could consume a delicious home-grown and good quality product. In order to achieve this goal, the author has made all the necessary points for the development of a business plan.
Project: Establishment of farm „Mazmuskuļi” Ltd.
Keywords: Finanses un kredīts; lauksaimniecība; zemnieku saimniecība; dārzeņi; ziemas ķiploki