Latvijas Universitātes Raksti. 708. sēj. - Latvijas Universitāte (My University, 2006)
2006. gada 17. februārī Latvijas Universitātes Moderno valodu fakultātē notika pirmā somugristikas tematikai veltītā konference – LU 64. akadēmiskās konferences sekcija „Somugristika Latvijas Universitātē 10 gados”. Lai konferencē paustās atziņas būtu pieejamas studentiem un dažādu nozaru speciālistiem, kā arī lai veicinātu somugristikas attīstību Latvijā, nolasītie referāti ir apkopoti rakstu krājumā, kas iznāk „Latvijas Universitātes Rakstu” Valodniecības sērijā. Tomēr saturiski krājums ir plašāks, jo līdz ar lingvistiskas ievirzes rakstiem somugru un latviešu onomastikā, lībiešu rakstu valodas un gramatiskās sistēmas izpētē šajā izdevumā ietverti arī raksti par somu folkloru, lībiešu un igauņu kultūrvēsturi Latvijā, baltistikas tradīcijām Somijā un somugru studiju programmas darbību Latvijas Universitātē.
Scientific papers University of Latvia. Vol. 708
Keywords: Somugru bakalaura studiju programma; Baltistika Somijā; Lībiešu valodas mācīšana; Somugru cilmes priekšvārdi; Augusts Bīlenšteins; Lībiešu valoda medijos; Evidenciālis; Finno-Ugric bachelor programme; Teaching Livonian; Livonian Language in Mass Media; August Bielenstein; Baltic Studies in Finland