3-4 gadus vecu bērnu sīkās pirkstu motorikas sekmēšana pirkstiņrotaļās - Stankēviča, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba tēma ir “3-4 gadus vecu bērnu sīkās pirkstu motorikas sekmēšana pirkstiņ rotaļās”. Darbs sastāv no divām nodaļām. Pirmajā darba nodaļā ir apkopota pedagogu un psihologu atziņas par sīkās pirkstu muskulatūras attīstības nozīmi, ir sniegts 3-4 gadīgo bērnu raksturojums pētījuma kontekstā, kā arī tiek aprakstīti pirkstiņ rotaļu veidi, priekšrocības un ietekme uz sīkās motorikas attīstību. Otrā nodaļa ir praktiskā, kurā tiek aprakstīts darba autores veiktais pētījums par pirkstiņ rotaļu ietekmi uz sīkās muskulatūras attīstību bērniem vecumā no 3 līdz 4 gadiem. Darba apjoms ir 45 lpp, darbā ir 2 tabulas, 17 attēli un 4 pielikumi. Darbā tika izmantoti 39 literatūras un informācijas avoti. Atslēgas vārdi: pirkstu sīkā muskulatūra, sīkā motorika, pirkstiņ rotaļa, 3-4 gadus vecie bērni.

The theme of the qualification work is "Developing Fine Motor Skills Among 3-4 Years Old Children by Finger Games". The work consists of two chapters. The first work section summarizes the lessons of pedagogues and psychologists about the importance of development of small finger muscles, presents the characterization of 3-4 year old children in the context of the research, and describes the types of finger games, the advantages and influence on the development of small motor. The second chapter is a practical one that describes the research done by the author of a study about the effects of finger games on the development of fine motor skills in children aged 3 to 4 years. The work volume is 45 p., the work consists of 2 tables, 17 figures and 4 annexes, 39 sources of literature and information were used in the work. Keywords: fine muscles of the fingers, fine motor skills, finger games, 3-4 year old children.
Developing Fine Motor Skills Among 3-4 Years Old Children by Finger Games
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; pirkstu sīkā muskulatūra; sīkā motorika; pirkstiņ rotaļa; 3-4 gadus vecie bērni