Subkultūra mūsdienu tīmekļa folklorā : mēmes. - Ozerska, Anna Marija (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darbs ir veltīts mūsdnienu subkultūru tīmekļa folklora materiāla izpētei. Tiek pētīti subkultūru mēmu konstruēšanas mehānismi un recepcijas problemātika, analizējot izmantotas vizuālās un tekstuālās sastāvdaļas, kas ir integrēti analizējamo subkultūru kontekstā. Tiek vērsta uzmanība pie izmantotiem mēmu veidosānas mehanismiem un rituāliem, masu kultūras tekstiem folklora tekstu ietvaros. Kā arī tiek vērsta uzmanība pie mūsdienu interneta folkloras kā subkultūru reprezentējošais materiāls. Pētījums var interesēt folkloristus, filologus un sociologus, kas nodarbojas ar subkultūru reprezentāciju mūsdienu tekstos. Ieinteresēs lasītājus, kas vēlās uzzināt vairāk par to, kā veidojas mēmi mūsdienu folklora ietvaros un kā tie atspoguļo autoru.

The master's thesis is devoted to the research of the web folklore material of modern subcultures. The mechanisms of construction of subcultural memes and the problems of reception are studied by analyzing the visual and textual components used, which are integrated in the context of the analyzed subcultures. Attention is drawn to the used mechanisms and rituals of meme formation, used mass culture texts within folklore texts. Attention is also drawn to modern Internet folklore as the representative material of subcultures. The study may be of interest to folklorists, philologists and sociologists who deal with the representation of subcultures in contemporary texts. Readers interested in learning more about how memes are formed within modern folklore and how they reflect the author will be interested.
Subcultures in Modern Internet Folklore: Memetic Material.
Keywords: Valodniecība un literatūrzinātne; krievu folklora; mūsdienu folklora; subkultūra; interneta mēme