Pilsētas mārketings: Bauskas novada piemērs - Butkus, Krista (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Pilsētas mārketings: Bauskas novada piemērs”. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādas mārketinga aktivitātes Bauskas novads veic sava novada popularizēšanai, un kā tas atspoguļojas uz iedzīvotājiem un tūristiem. Darbs sastāv no trim daļām - teorētiskās daļas, metodoloģijas un empīriskās daļas. Teorētiskajā darba daļā ir apskatīti jēdzieni kā mārketings (pilsētas un tūrisma mārketings), mārketinga stratēģija, zīmols (pilsētas un vietas zīmols), pilsētas mārketinga komunikācija (sabiedriskās attiecības un reklāma). Metodoloģijā tika izmantotas kvantitatīvās un kvalitatīvās pētniecības metodes – aptauja, sociālo tīklu ierakstu kontentanalīze un mājaslapas kontentanalīze, un daļēji strukturēta intervija. Empīriskajā daļā apkopoti dati, kuri iegūti no aptaujas, kontentanalīzēm un daļēji strukturētām intervijām. Darba noslēgumā tiek atspoguļoti iegūtie rezultāti, kuri atklāj Bauskas novada mārketinga trūkumus, sniedz priekšlikumus trūkumu novēršanai. Un tiek secināts, ka Bauskas novada Tūrisma informācija centra aktivitātes daļēji sasniedz iedzīvotājus un tūristus, taču visa novada mārketings pašreiz vēl tikai strādā pie jaunā novada zīmola un mārketinga stratēģijas.

The topic of the bachelor thesis is “City marketing: an example of the Bauska region”. The aim of the study is to find out what marketing activities Bauska municipality carries out to promote its municipality, and how this is reflected on the inhabitants and tourists. The thesis consists of three parts – theory part, methodology, and empirical parts. The theoretical part of the thesis deals with the concepts of marketing (city and tourism marketing), marketing strategy, brand (city and place brand), and city marketing communication (public relations and advertising). The methodology used quantitative and qualitative research methods: survey, social network post contingent analysis, website contingent analysis, and semi-structured interviews. The empirical part consists of qualitative analyses of semi-structured interviews, content analysis, and surveys. In the last part of the thesis, the results are summarised and reveal the weaknesses of the marketing of the Bauska region, and provide proposals for remedying the weaknesses. It was concluded that the activities of the Tourism Information Centre of Bauska region partly reach the residents and tourists, but the marketing of the whole region is still working on the new brand and marketing strategy.
City marketing: an example of the Bauska region
Keywords: Komunikācijas zinātne; Bauskas novads; Mārketings; Tūrisms; Zīmols; ATR