Akadēmiskās angļu valodas vārdu krājuma lietojums laikrakstu tiešsaistes publikācijās - Baltmane, Diāna (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir akadēmiskās angļu valodas vārdu krājuma lietojums laikrakstu tiešsaistes publikācijās. Pētījuma mērķis ir izpētīt akadēmiskās angļu valodas vārdu krājuma biežumu un vārdšķiras laikrakstos ‘The Guardian’, ‘The New York Times’ un ‘The Baltic Times’. Bakalaura darbā izmantotās pētāmās metodes ietver teorētisko analīzi saistībā ar vārdšķirām, vispārējās lietošanas vārdu sarakstu un akadēmiskā vārdu krājuma sarakstu, kā arī kvalitatīvo izpētes metodi un akadēmiskā vārdu krājuma un tā vārdšķiru biežuma analīzi. Veiktais pētījums ļauj secināt, ka akadēmiskās angļu valodas vārdi ir sastopami pētītajās laikrakstu publikācijās. Pētījuma rezultāti norāda, ka tādi vārdi kā procenti, vērstpapīri, finanšu, nodarbošanās un ekonomika ir visbiežāk izmantotie vārdi no akadēmiskā vārdu krājuma.

The topic of the present thesis is use of academic English words in online newspaper articles. The purpose of this research is to examine the frequency of the academic English words and parts of speech of academic words in newspapers ‘The Guardian’, ‘The New York Times’ and ‘The Baltic Times’. The research methods applied in the Bachelor Thesis were the analysis of the theory available on parts of speech, General Service List and Academic Word List, qualitative research method and frequency analysis of academic words and their parts of speech. The present research allows concluding that academic English words are used in the researched newspaper articles. The results of this study indicate that such words as percent, securities, financial, jobs and economy are the most frequently used academic words.
Use of Academic English Words in Online Newspaper Articles
Keywords: Valodniecība; vārdu krājums; laikrakstu publikācijas; biežuma analīze; kvalitatīvā izpētes metode; vārdšķiras