Latvijas sieviešu basketbola treneru darbs un dzimumu attiecības Latvijā - Āboltiņa, Anna (Latvijas Universitāte, 2024)
Šajā bakalaura darbā pētu dzimtes attiecības Latvijā, runājot par izaicinājumiem, ar kuriem Latvijas sieviešu basketbolā saskaras basketbola treneres, pievēršos arī tam kā sieviešu sportistes pieņem lēmumus attiecībā uz basketbola treneriem izvēli un kāpēc. Izmantojot daļēji strukturētas intervijas ar spēlētājām un trenerēm, basketbola spēles un treniņu līdzdalīgo novērojumu, kā arī literatūras apskatu, apkopoju datus par sieviešu sportistu vēlmēm un izpētīšu treneru darba pieredzi Latvijas sieviešu basketbola sabiedrībā.

In this bachelor's thesis, I study gender relations in Latvia, talking about the challenges faced by basketball coaches in Latvian women's basketball, I also focus on how female athletes make decisions regarding the selection of basketball coaches and why. Using semi-structured interviews with players and coaches, participant observation of basketball games and training sessions, as well as a literature review, I collected data on the wishes of female athletes and explore the work experience of coaches in the Latvian women's basketball community.
Latvian women's basketball coaching and gender relations in Latvia
Keywords: Socioloģija un sociālais darbs; basketball; female athletes; gender relations; female coaches; coach preference