Aktīvo farmaceitisko vielu heterogēnu sistēmu potenciometriskā titrēšana - Grigorjevs, Oļegs (Latvijas Universitāte, 2012)
Aktīvo farmaceitisko vielu heterogēnu sistēmu potenciometriskā titrēšana. Grigorjevs O., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., asoc. prof. Actiņš A. Maģistra darbs, 69 lappuses, 57 attēli, 7 tabulas, 22 literatūras avoti. Latviešu valodā. Ir veikta imatiniba bāzes un flekainīda bāzes homogēno un heterogēno šķīdumu potenciometriskā titrēšana. Ir izvesti vienādojumi, lai teorētiski aprakstītu iegūtas titrēšanas līknes. Izmantojot Microsoft Excel programmu un tajā iekļauto darbarīku Solver ir iegūtas protonēšanas konstanšu vērtības. IMATINIBS, FLEKAINĪDS, POTENCIOMETRISKĀ TITRĒŠANA, SUSPENSIJA, DISOCIĀCIJAS KONSTANTE.

Potentiometric titration of active pharmaceutical ingredient heterogenous systems. Grigorjevs O., supervisor Dr. chem., asoc. prof. Actiņš A. Master’s thesis, 69 pages, 57 figures, 7 tables, 22 literature references. In Latvian. The potentiometric titrations of imatinib base and flecainide base homogeneous and heterogeneous systems are made. The equations to describe the titration curves are obtained. Dissociation constants for imatinib and flecainide are obtained by using Microsoft Excel tool Solver. IMATINIB, FLECAINIDE, POTENTIOMETRIC TITRATION, SUSPENSION, DISSOCIATION CONSTANT.
Potentiometric titration of active pharmaceutical ingredient heterogenous systems
Keywords: Ķīmija