Tīmekļa lietojumprogrammu izstrādes ietvaru analīze - Daļecka, Gunta (Latvijas Universitāte, 2009)
Konkurētspējīgu sistēmu priekšnoteikumi mūsdienās ir ātra izstrāde, elastīga arhitektūra un zemas izmaksas. Tīmekļa lietojumprogrammu izstrādes ietvari šajās sfērās var palīdzēt sasniegt labas sekmes. Šī darba mērķi ir, pirmkārt, iepazīt dažādu ietvaru galvenās iespējas un priekšrocības, lai varētu izsvērt, kurš no ietvariem ir piemērotāks kādās situācijās, un, otrkārt, iegūt pieredzi lietojumprogrammu izstrādē izmantojot šos ietvarus. Rezultātā ir izpētīti divi ietvari – Ruby on Rails un Java Spring. Ir veikta ietvaru iespēju analīze balstoties uz elektroniskas anketēšanas sistēmas izstrādi izmantojot abus šos ietvarus. Darba nobeigumā ir veikts ietvaru salīdzinājums un apsvērtas to pilnveidošanas iespējas.

Competitive web application prerequisites nowadays are rapid development, architecture flexibility and low costs. Web application development frameworks can be of great help to achieve success in these areas. Goals of this thesis are, firstly, to study different frameworks main features and advantages to be able to decide which of them is more appropriate in what situations, and, secondly, to gain experience in application development using these frameworks. As the result two frameworks – Ruby on Rails and Java Spring – are investigated. Framework capabilities are analysed on the basis of electronical questionnaire system development using both of these frameworks. In the final part of this work a comparison of the frameworks is provided and their improvement possibilities are considered.
Analysis of Web Application Development Frameworks
Keywords: Datorzinātne