Elektromagnētiskā lauka radītais darba vides risks un preventīvie pasākumi - Dambis, Alberts (Latvijas Universitāte, 2015)
Elektromagnētiskā lauka radītais darba vides risks un preventīvie pasākumi. Maģistra darbs, 64 lappuses, 43 attēli, 2 tabulas, 24 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Elektromagnētiskais lauks, elektriskais lauks, magnētiskais lauks, nejonizējošais starojums, teorētiskie aprēķini. Darbā ir apskatīti elektromagnētiskie lauki un to iespējams radītais darba vides risks. Tiek veikti teorētiski elektromagnētiskā lauka stipruma aprēķini. Darbā tiek analizētas dažādas darba vides situācijas, kur lai novērtētu darba vides risku ir veikti elektromagnētiskā lauka mērījumi. Tiek sniegti dažādi preventīvo pasākumu piemēri. Secināts, ka elektromagnētiskais lauks ir bieži sastopams un ne vienmēr novērtēts darba vides risks.

Work environment risk caused by electromagnetic field and preventive measures. Master's thesis, 64 pages, 43 pictures, 2 tables, 24 literature sources, 1 appendix. In Latvian. Electromagnetic field, electric field, magnetic field, non-ionizing radiation, theoretical calculations. In work electromagnetic fields and possible work environment risk is discussed. In work practical electromagnetic field strength calculations are done. The work analyzes the different work environment situations where to assess the environmental work risks, electromagnetic field measurements have been done. Diverse examples of preventive measures are given. It is concluded that electromagnetic fields are common and not always evaluated work environment risk.
Work environment risk caused by electomagnetic field and preventive measures
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; Elektromagnētiskais lauks; elektriskais lauks; magnētiskais lauks; nejonizējošais starojums; teorētiskie aprēķini