node.js izmantošana tīmekļa lapu izstrādē - Uibo, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2011)
Šā dokumenta mērķis bija izpētīt jaunu tīmekļa serveru tehnoloģiju - node.js. Node.js 2009 gadā izveidoja Raijans Dāls (Ryan Dahl). Tā ir ieguvusi milzīgu popularitāti dēļ atšķirīgās - asinhronās pieejas tīmekļa serveru izstrādē, ātruma un JavaScript izmantošanu servera pusē. Salīdzinot to ar Apache tīmekļa serveri tika noskaidrots, ka node.js ir daudz priekšrocību, tādu kā ātra, nebloķējoša koda izpilde, asinhrona pieprasījumu apstrāde un spēja apstrādāt lielu skaitu vienlaicīgu pieprasījumu.

The purpose of this document was to research a new web-server tehnology -node.js. Node.js was created in 2009, by Ryan Dahl. It has gained huge popularity, because of it’s different - asynchronous approach in web-server development, it’s speed and the use of JavaScript server-seide. Comparing it to Apache web-server discovered that node.js has many advantages against it, concerning fast, non-blocking code execution, asynchronous web-serving and the ability to handle huge numbers of concurrent connections.
Using node.js for web page development
Keywords: Datorzinātne