AS “Latvenergo” prakses pārvaldības sistēmas papildu funkcionalitātes izstrāde - Bobule, Laura (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt AS “Latvenergo” sistēmas “Prakses pārvaldības sistēma” papildu moduļus un papildināt tās funkcionalitāti. Sistēmas galvenie lietotāji ir AS “Latvenergo” darbinieki - darbaudzinātāji, praktikanti un sistēmas administratori. Tās mērķis ir ērtā un mūsdienīgā veidā nodrošināt informācijas apmaiņu starp administrāciju un lietotājiem, uzņēmumā notiekošo prakšu pārraudzīšanu un vadīšanu, jo līdz šim, visas galvenās ar praksēm saistītās darbības - vērtēšanas anketu aizpildīšana, laika uzskaite, apziņošana un atgādināšana - cilvēkiem, kuri uzņēmumā atbildīgi par praksēm bija jādara pašiem - jāsazinās ar praktikantiem un darbaudzinātājiem, jānogādā tiem anketas, jāievāc dati par ierašanos, tie jāapkopo, jaunumi jāpaziņo pa e-pastu, vai, ja tas nav pieejams - kādā citā veidā. Pateicoties izstrādātajai sistēmai visas šīs darbības ir iespējams veikt vienā sistēmā, un tas atvieglo visu iesaistīto personu ikdienas darbu. Sistēma izstrādāta izmantojot “Laravel” 5.5 satvaru, PHP, HTML, CSS, JS programmēšanas valodas, lietots npm pakotņu pārvaldnieks, izmantots webpack rīks JavaScript moduļu veidošanai , lietotāju saskarne veidota izmantojot metronic motīvu, izstrādē lietots versiju kontroles rīks Git. Atslēgas vārdi: Laravel, prakses pārvaldības sistēma, laika uzskaite, Latvenergo

The objective of the qualification work is to develop additional functionality for AS "Latvenergo" system "Practice Management System". The main users of the system are AS "Latvenergo" employees - mentors, trainees and system administrators. Its aim is to provide an easy and modern way of exchanging information between the administration and users, monitoring and managing the practices in the company, because until now, all the main practice-related activities - filling out surveys, keeping track of time, reminding - people who are responsible for the practices had to done on their own: they had to contact trainees and mentors, send them surveys, collect them, contact everyone by email or, if it’s not available - in some other way. Thanks to the developed system, all these activities can be done in one system, and it facilitates the daily work of all involved parties. The system was developed using the Laravel 5.5 framework, PHP, HTML, CSS, JS programming languages, the npm package manager, the webpack tool for creating JavaScript modules, the user interface is built using the metronic theme and version control system Git is used. Keywords: Laravel, practice management system, time tracking, Latvenergo
Additional functionality development for AS “Latvenergo” practice management system
Keywords: Datorzinātne; Laravel; prakses pārvaldības sistēma; laika uzskaite; Latvenergo