Multinacionālo kompāniju zīmolu loma mazumtirdzniecībā - Misiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbs: Multinacionālo kompāniju zīmolu loma mazumtirdzniecībā. Darba mērķis ir izanalizēt zīmola būtību, tā vietu tirgū. Izpētīt kāda konkrēta multinacionāla zīmola lomu mazumtirdzniecībā. Lai sasniegtu šo mērķi ir izvirzīti sekojoši uzdevumi: pamatojoties uz teorētisko literatūru, analizēt zīmola definīcijas, attīstības vēsturi, pielietojumu; izvērtēt zīmola lomu preces virzīšanai tirgū; izanalizēt IKEA mazumtirdzniecības zīmolu; izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus par zīmola nozīmīgumu un tā lomu mazumtirdzniecībā. Darbs ir sadalīts trīs daļās – pirmajā tiek aplūkotas zīmola definīcijas, pazīmes, otrajā daļā zīmola konkurētspējīgā loma tirdzniecībā, trešajā daļā tiek veikta IKEA zīmola analīze. Darba apjoms ir 61. lpp., tabulu skaits – 11, attēlu skaits – 13.

Diploma paper: The Role of Multinational Company Brand in Retailing. The objective of this paper is to analyze essence of brands and placement in the market and to explore one of the multinational brands in retailing. There are following tasks to achieve this objective: on the basis of theoretical literature analyze the definition of brand, history of development, the use of brand, to appraise the role of brand in launching the market; to analyze the brand of IKEA; to draw a conclusion and to make suggestions about importance of brands and the role of brand in retailing. This paper is divided in three parts – first part is a definitions and features of brand; second part is the role of competitive brand in the trade, third part is analysis of IKEA brand. This paper consists of 61 page, 11 tables and 13 pictures.
The Role of Multinational Company Brand in Retailing
Keywords: Vadībzinātne