Ekfrāze Marinas Cvetajevas prozā. - Beļčikovs, Konstantīns (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs “Ekfrāze Marinas Cvetajevas prozā:” ir veltīts ekfrāzes izpētei. Pirmajā daļā ir aprakstīts ekfrāzes teorētiskais aspekts, ekfrāzes funkcija tekstā un apskatītas tās izpētes metodes. Otrajā daļā atklātas ekfrāzes īpatnības M. Cvetajevas darbos “Mans Puškins”, “Natalja Gončarova”, “Dzīvais par dzīvo (Vološins)”, ka arī atklātas tās funkcijas.

Bachelor thesis “Ekphrasis in Marina Tsvetaeva’s prose “ is devoted to research of ekphrasis. In the first part of the thesis theoretical aspect of ekphrasis, ekphrasis’s function in text and its research methods are described. In the second part particularities of M. Tsvetaevas’s ekphrasis in works such as “My Pushkin”, “Natalia Goncharova”, “Living about the Living (Voloshin)” are discovered, along with its function.
Ekphrasis in Marina Tsvetayeva’s Prose.
Keywords: Valodniecība; Марина Цветаева; экфрасис; проза; взаимодействие вербального и визуального