Lielvircavas evaņģēliski luteriskā baznīca 20. gadsimta 30. - 60. gados - Rihtere, Iveta (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Lielvircavas evaņģēliski luteriskā baznīca 20. gadsimta 30. – 60. gados”. Darba mērķis ir izpētīt un aprakstīt Lielvircavas baznīcas un tās draudzes dzīvi dotajā laika posmā, apskatot un analizējot pieejamās publikācijas, arhīva dokumentus un veiktās mutvārdu vēstures intervijas. Bakalaura darba teorētiskā bāze ir Sociālā kapitāla teorija un Sociālā konstrukcionisma teorija. Pētījuma rezultātā tika izzināta 20. gadsimta 30. – 60. gadu vēsture, tika apzināti kā baznīcas un tās draudzes uzplaukuma gadi, tā arī grūtā baznīcas dzīve padomju laikā un baznīcas likvidācija. Tika apkopota informācija par attiecīgā laika posma mācītājiem, ievērojamākajiem draudzes cilvēkiem, baznīcas ēku un sakrālajiem priekšmetiem, kā arī tās piederība savai vietai Latvijā.

The topic of the bachelor's thesis is “The Lielvircava Evangelical Lutheran church in 1930 – 1960”. The aim of the work is to study and describe the life of Lielvircava church and its parish at that time, looking at and analyzing available publications, archival documents and oral history interviews. The theoretical basis of the bachelor's thesis is Theory of Social Capital and Theory of Social Constructionism. As a result of the research, the history of the 1930s and 1960s was explored, as well as the prosperity of the church and its congregation, as well as the difficult life of the church during the Soviet era and the liquidation of the church. The pastors at that time, the most notable people in the congregation, the church building and the most notable sacred objects, as well as its belonging to its place in Latvia were identified.
The Lielvircava Evangelical Lutheran church in 1930 - 1960
Keywords: Bibliotēkzinātne; Lielvircavas baznīca; Vircavas baznīca; Lielvircava; novadpētniecība