SIA „Valiants” finansiālā stāvokļa vērtējums - Voitoviča, Marianna (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbā veikta SIA „Valiants” finansu analīze. SIA „Valiants” nodarbojas ar celtniecības tehnikas nomu. Aprēķināti un analizēti likviditātes, rentabilitātes, maksātspējas un aprites rādītāji, izmantojot sabiedrības finansu pārskatu horizontālo un vertikālo analīzi, kā arī finansu analīzes koeficentus. Iegūtie dati ir izvērtēti laika periodam no 2002. gada līdz 2006. gadam. Rezultātu novērtējums un salīdzinājums ir veikts starp sabiedrības gadiem. Diplomdarba mērķis ir novērtēt SIA „Valiants” finansiālo darbību, kā arī izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma menedžeriem, lai uzņēmums varētu sekmīgi darboties un attīstīties arvien vairāk pieaugošās konkurences apstākļos un izstrādāt priekšlikumus sabiedrības darbības uzlabošanai. Izvirzītā mērķa sasniegšanai tiek veikti šādi uzdevumi: raksturota uzņēmuma saimnieciskā darbība un tā konkurējošā vide, veikta likviditātes, maksātspējas, aprites un rentabilitātes analīze un attiecīgo rādītāju interpretācija, lai noskaidrotu finansiālo situāciju uzņēmumā, izstrādāti secinājumi par SIA „Valiants” saimniecisko darbību. Diplomdarbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem un pielikumiem, kuru izveidē izmantoti SIA „Valiants” finansu pārskati. Pirmajā nodaļā apskatīta SIA „Valiants” tehniski – ekonomisks raksturojums. Otrajā nodaļā atspoguļota SIA „Valiants” aktīvu un pasīvu dinamika un struktūra, kapitāla struktūras rādītāju un to dinamikas analīze, pamatlīdzekļu un to amortizācijas novērtējums, apgrozāmo līdzekļu struktūra un analīze. Trešajā nodaļā analizēti SIA „Valiants” finanšu pārskati laika periodā no 2002. gada līdz 2006. gadam. Finansiālās darbības analīze veikta, aprēķinot likviditātes, saistību vai maksātspējas, aprites, rentabilitātes, naudas plūsmas rādītājus, veikta finanšu pārskatu analīze pēc horizontālās un vertikālās metodes. Veicot finansiālās darbības analīzi, darbā galvenokārt tiek izmantotas salīdzināšanas, ekonomiski matemātiskās, absolūto un relatīvo lielumu analīzes, kā arī grafiskās metodes aprēķinu rezultātu atspoguļošanai. Diplomdarbs ir uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 76 lappuse. Darbā ir 21 tabulas, 7 attēli, 30 formulas un 4 pielikumi.

Degree work done SIA „Valiants” financial analysis. SIA „Valiants” engage of construction technical hire. Calculated and analyzed liquid, profit margin, ability and circulation point, employ companionships financial review horizontal and vertical analysis, and financial analysis coefficient. Working data as for period 2002. – 2006. years. Results account and comparison analyses between 2002. – 2006. years. Degree works target is appraise SIA „Valiants” financial action and elaborate proposition enterprise managers. The work contains 76 pages, 21 tables and 7 images. It consists of 3 parts: the parts of economic characteristics, the part heat calculation arrangement and the part of calculations. In the first part are given concepts about the enterprise’s, the part of heat calculation arrangement and the part of calculations is built on the theoretical and praktical base and analyzing methods.
SIA "Valiants" financial balance assessment
Keywords: Ekonomika