Starptautiska uzņēmuma uzņēmējdarbības iespējas Latvijā - Čačka, Jānis (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Starptautiska uzņēmuma uzņēmējdarbības iespējas Latvijā”. Darba mērķis ir iepazīties ar jēdzienu uzņēmējdarbības vide, analizēt Latvijas uzņēmējdarbības vidi, kā arī pētīt starptautiska mēbeļu furnitūras tirgotāja biznesa uzsākšanu Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no teorētiskās, analītiskās un praktiskās daļas. Teorētiskajā daļā tiek aplūkots un noskaidrots uzņēmējdarbības vides jēdziens. Analītiskajā daļā tiek analizēta Latvijas uzņēmējdarbības vide. Praktiskajā daļā tiek veikta intervija ar lielāko vietējo mēbeļu furnitūras tirgotāju un iegūto datu rezultātā izstrādāti priekšlikumi starptautiskam mēbeļu furnitūras tirgotājam uzņēmējdarbības uzsākšanai Latvijā. Atslēgvārdi: uzņēmējdarbības vide, uzņēmējdarbības uzsākšana Latvijā, PEST modelis, mēbeļu furnitūra, intervija.

The Bachelor thesis theme is „International organization business opportunities in Latvia”. The goal of Bachelor thesis is to understand what is business environment, to analyze Latvian business environment and to research international furniture accessories dealer business opportunities in Latvia. Bachelor thesis consists of theoretical, analytical and practical parts. In theoretical part the meaning of business environment is definded. In analytical part Latvian business environment is analyzed. In practical part interview is made with local furniture accessories dealer and all the data obtained is used to make suggestions for international furniture accessories dealer on starting business in Latvia. Keywords: business environment, doing business in Latvia, PEST model, furniture accessories, interview.
International organisation business opportunities in Latvia
Keywords: Vadībzinātne